Advies over inrichting

Girl and mother painting kitchen wall red with paint rollers

Je keuken verbouwen: 5 tips voor een optimale uitvoering

16 januari 2022

Wil je graag weten hoe je keuken het beste verbouwd kan worden? Lees dan snel verder, want in dit blogartikel geven wij 5 tips voor een optimale uitvoering. Of het nu gaat om een kleine keukenrenovatie of de complete verbouwing van je keuken: met deze tips ben je er zeker van dat alles perfect verloopt!

Tip #1: Investeer in een goed keukenontwerp

Het allerbelangrijkste als je gaat verbouwen, is een goed keukenontwerp. Want waar moet je keuken precies komen te staan? Welke apparaten wil je erin hebben en hoeveel werkbladen heb je nodig? 

Zo kan je kiezen tussen een werkblad in composiet of een werkblad in corian.

Allemaal vragen die beantwoord moeten worden voordat de verbouwing kan beginnen. Een keukenspecialist zal met jou samen een ontwerp maken dat perfect aansluit op jouw wensen en eisen.

Tip #2: Wees duidelijk over je budget

Voor je keuken gaat verbouwen, is het belangrijk dat je weet hoeveel geld je kwijt wilt zijn aan de verbouwing. Maak hier dus van tevoren een duidelijke inschatting van, want keukens zijn niet goedkoop. Als je weet wat je budget is, kun je beter keuzes maken over de materialen die je gaat gebruiken en hoeveel werkzaamheden er precies uitgevoerd moeten worden.

Tip #3: Kies de juiste aannemer

Het is belangrijk dat je bij het keuken renoveren een aannemer inschakelt die ervaring heeft met dit soort projecten. Zorg ervoor dat je verschillende offertes aanvraagt en neem de tijd om alle opties tegen elkaar af te wegen. Een keuken is namelijk een grote investering, dus je wilt natuurlijk wel zeker weten dat alles perfect wordt uitgevoerd.

Tip #4: Zelf je keuken renoveren? Doe het dan goed!

Als je ervoor kiest om zelf je keuken te renoveren, is het belangrijk dat je weet wat je doet. Zorg er dus voor dat je alle benodigde informatie en materialen verzamelt voordat je begint. Het is ook aan te raden om hulp in te schakelen van een professional als je niet zeker bent of alles wel goed gaat verlopen.

Tip #5: Plan de verbouwing goed

Het keuken renoveren is een grote klus, dus het is belangrijk dat je alles goed plant. Zorg ervoor dat je weet wanneer de verbouwing precies gaat starten en maak een planning van alle werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Zo weet je zeker dat alles op tijd klaar zal zijn en kan je keuken zo snel mogelijk weer gebruiken!

Volg deze tips op en jouw keukenrenovatie of keukenverbouwing verloopt vast en zeker soepel! Wij wensen je alvast veel succes!