Advies over inrichting

Minimalist bathroom with toilet and sink

Inrichten van je toilet: tips om het perfecte plekje voor jezelf te creëren

12 februari 2022

Het toilet is misschien niet de eerste ruimte waar je aan denkt bij het inrichten van je huis, maar toch kan het heel erg belangrijk zijn om hier goed over na te denken. Je toilet is vaak de plek waar je even alleen bent en waar je tot rust kunt komen. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat het er mooi uitziet. In dit artikel geven we je wat tips voor het inrichten van je toilet, zodat jij hier optimaal van kunt genieten!

– Zorg ervoor dat het toilet een rustige en ontspannende uitstraling heeft. Dit kan je doen door bijvoorbeeld rustige kleuren te gebruiken of door mooie (natuurlijke) materialen toe te passen.

– Zorg ervoor dat er voldoende lichtinval is in de ruimte. Een toilet is vaak niet heel erg groot, dus hier is goede verlichting extra belangrijk. Je wilt natuurlijk niet in een donkere hoek staan om je dingetjes te doen!

– Maak gebruik van spiegels. Een toilet is een plek waar je jezelf vaak bekijkt, dus het is fijn als je hier een mooie spiegel hebt hangen. Een groot voordeel van spiegels is dat ze ook de ruimte optisch vergroten.

– Zorg ervoor dat er voldoende opbergmogelijkheden zijn in de ruimte. Je toiletartikelen willen natuurlijk netjes opgeruimd staan en je wilt niet dat alles rondslingert. Kies bijvoorbeeld voor een mooie toiletrolhouder of een toiletbril met opbergruimte.

– Denk ook aan de accessoires die je in de ruimte wilt gebruiken. Handdoekhouders, zeepdispensers en toiletborstels zijn vaak net even dat beetje extra waardoor het toilet er heel erg luxe uit kan zien. Kies bijvoorbeeld voor mooie handgemaakte zeepdispensers of toiletborstels in een stijlvolle houder.

Dit zijn slechts enkele tips voor het inrichten van je toilet. Natuurlijk is het belangrijk om te kiezen voor wat jij fijn vindt en waar jij je prettig bij voelt. Maak van je toilet een plek waar je graag naartoe gaat! Wanneer je deze tips opvolgt, ben je gegarandeerd van een toilet waar je weg van bent. Succes met inrichten!